+66 (0)83 176 1306 info@similanduikcentrum.nl
Reuzenmanta met duiker bij Koh Bon duikplaats

Koh Bon duikplaats

Koh Bon is een afgelegen klein onbewoond eiland dat behoort tot het Similan Islands National Marine Park. Het ligt ongeveer 20 kilometer ten noorden van Similan eiland nr. 9. Het eiland heeft de vorm van een hoefijzer enheeft geen stranden. Het bestaat uit vulkanisch gesteente en in de loop van de tijd hebben golven en stromingen een aantal gaten dwars door het eiland gemaakt, waar je de golven doorheen kunt zien, zowel boven als onder het oppervlak.

Beste plaats in Thailand om manta roggen te zien

Rond de Koh Bon duikplaats zijn er een paar verschillende duiklocaties die je ook verschillende soorten duiken geven (Wall, Slope, Reef en Drift duiken) en het wordt beschouwd als de nummer 1 plek in Thailand om Manta Rays te zien.
De West Ridge is de favoriet onder de meeste duikers en bevindt zich in de zuidwestelijke hoek van het eiland. Het zuidelijke deel is een wand die tot een diepte van 40 meter reikt en bedekt is met kleine kleurrijke zachte koralen en prachtige zeefans in verschillende maten, vormen en kleuren. De scheuren in de wand herbergen een enorme hoeveelheid kleine beestjes zoals allerlei soorten garnalen, kleine krabben en vele verbazingwekkende naaktslakken. . . hemel voor macrofotografen, dus zorg ervoor dat je genoeg batterijen en een grote geheugenkaart bij je hebt!

Harde koralen

De noordkant van de bergkam is meer een zachte helling met koraalbommies die paddestoelachtige formaties vormen uit de harde koralen. Sommige van deze grote koraalkoppen zijn bijna niet te zien vanwege de scholen met vlindervissen die er als vlinders omheen fladderen. De noordkant staat bekend als cleaning station voor de majestueuze reuzenmanta . Ze houden ervan om met ons om te dansen als in een ballet shown, zich schoon te laten maken en met onze bubbels te spelen; alles wat je doet is achterover leunen en genieten van de show.

Het rif

Het rif loopt van een diepte van 10 meter naar de zandbodem op 25 tot 30 meter. De meerderheid van de koralen hier zijn harde koralen, waaronder hertshoorn koraal, tafelkoraal , hersenkoraal en je zult een overvloed aan leven vinden vanwege de meestal gemiddelde tot sterke stromingen, maar dit is wat de grote vis binnenbrengt. Scholen met vissen zoals barracuda’s, horsmakrelen , snappers en vleermuisvissen zwemmen in de stroming en er zijn ook twee enorme napoleon-wrasses die hier rondzwemeen. rond. Als je echt geluk hebt, zie je misschien zelfs een kleine zwartpuntrifhaai of een zebra haai.
De baai wordt omlijst door de muur van de bergkam in het noorden en een steile muur in het oosten en meestal meer beschut tegen de stroming. Het is de thuisbasis van vele Trekkervissen, murene en gestreepte zeeslangen.

KOH BON DUIKMAPPEN

Similan eilanden duikmap Koh Bon Pinnacle

Koh Bon Pinnacle

Similan eilanden duikmap Koh Bon Ridge

Koh Bon Ridge