+66 (0)83 176 1306 info@similanduikcentrum.nl
Walvishaai bij de Koh Tachai duikplaats

Koh Tachai duikplaats

Koh Tachai is een van de meer noordelijke duikplaatsen en is favoriet bij veel duikers. Het is een klein onbewoond eiland ongeveer halverwege tussen de Similan-eilanden en de Surin-eilanden. De belangrijkste kenmerken van duiken hier zijn een prachtig landschap van de verzonken pinakels, grote rotsblokken en het uitstekende onderwaterleven.

De koepel

Dit prachtige eiland biedt een paar duikplekken waardoor het geschikt is voor elk certificeringsniveau. De de belangrijkste duikplaats is het  Koh Tachai Plateau ook wel bekend als ‘The Dome’. Het is eigenlijk een gigantische ronde granieten kei (koepelvorm) met grote keien verspreid over deze centrale rots. Met vele doorgangen waardoor je heen kan duiken, en koraalplateaus rijk aan vis leven en koralen. De top van de ‘ The Dome’ bevindt zich op een diepte van 12 tot 14 meter. Een boei zorgt voor een veilige afdaling en valt naar de zandbodem op een diepte van 30 tot 40 meter. Het diepste gebied bevindt zich aan de zuidkant.

Koraal tuinen

Op de top van het plateau is een grote koraaltuin bestaande uit uitstekende exemplaren van hard koraal, terwijl diepere delen bekend staan als vele keien, pinakels en de grootste en mooiste zee fan koralen in het gehele Similan Island National Marine Park.

Het is ook een goede plek om Napoleonvissen, gigantische groepers, schildpadden, zwartpuntrifhaaien , verpleegsterhaaien en af en toe witte of grijze rifhaaien te spotten. Met sterkere stromingen rond Koh Tachai het een favoriete plaats om de majestueuze reuzenmanta en de koning van alle zeedieren, de walvishaai te zien.

Scholen met Baracudas

Andere meer algemene soorten zoals grote barracuda’s, geelgestreepte fuselier , schoolwimpelvis . Jagende horsmakrelen en tonijnen zijn hier te vinden in grote scholen. Tussen de rotsen zie je gestreepte zeeslangen, terwijl verschillende soorten murenen en kreeften zich verbergen in gaten en spleten. In koralen en scheuren zit een groot aantal kleine beestjes zoals bidsprinkhanengarnalen, harlekijn spookfluitvis , zeenaaktslakken en zelfs zeepaardjes, wachtend om ontdekt te worden.
In het diepere water heb je zelfs geluk dat je luipaardhaaien en verschillende soorten pijlstaartroggen rustende op het zand te zien.

KOH TACHAI DUIKMAP

Similan eilanden duikmap Koh Tachai Pinnacle

Koh Tachai Pinnacle