+66 (0)83 176 1306 info@similanduikcentrum.nl
Similan eilanden duikplaats Deep Six met duiker

Similan eilanden duikplaatsen

De Similan eilanden is een 24 kilometer lange keten van negen eilanden en verschillende rotspartijen, gelegen op 70 km vanuit de kust van Khao Lak in de Phang Nga provincie. In 1982 werden de Similan eilanden uitgeroepen tot een Marine National Park, met een totaal oppervlakte van 70 km2. Het Marine national park werd in 1989 uitgebreid met de twee eenzame eilanden Koh Bon en Koh Tachai , het Marine national park omvat nu 140 km2 waarvan de landmassa van ongeveer 26 km2 bedraagt.

Terwijl ‘Similan’ een Maleis woord is, dat gewoon ‘negen’ betekent, hebben alle eilanden kenmerkende Thaise namen, maar meestal worden ze aangeduid door hun nummer, waarbij de eilanden van zuid naar noord worden geteld.

Negen eilanden

De 9 eilanden van de Similan Islands-archipel bestaat uit granieten keien, die ongeveer 65 miljoen jaar geleden door lava in de tertiaire periode zijn gevormd. Gletsjers en de krachten van de zee vormden deze reuze keien tot hun spectaculaire vorm en arrangementen, die we vandaag kunnen zien. De binnenste delen van de grotere eilanden hebben de vorm van steile bergen, het hoogste punt van de Similan eilanden is 244 meter hoog, en zijn bedekt door een dikke jungle. De westelijke delen van de eilanden zijn meestal steil en rotsachtig, waardoor ze rechtstreeks in de oceaan vallen. De oostelijke kant glijdt zachtjes boven en onder de zeespiegel; dit is waar de meeste prachtige stranden met fijne poederachtige zand- en snorkelplaatsen te vinden zijn. De zeebodem tussen de Similan eilanden loopt af tot ongeveer 70 meter.

Verschillende soorten duikplaatsen

Het Similan eilanden nationaal park is beroemd om zijn duikstekken. Het heeft typisch twee verschillende soorten duiken: de oostzijden duikstekken bestaan uit zacht hellende koraalrifen en zanderige patches met af en toe een rotspartij tussenin. De koralen komen in verschillende vormen en vormen, zoals hertshoornkoraal, bladkoralen, hersenkoralen, schijfanemonen, zweepkoralen, doolhofkoralen en poriƫnkoralen. . . om er een paar te noemen. Niet te vergeten de gigantische zee fans en hoornkoralen, kleurrijke zachte koralen en anemonen. De onderwater wereld aan de westkant staan bekend om zijn enorme granieten keien met tal van tunnels tussen deze keien waartussen je kunt doorduiken.

Overdadig visleven

Dit fascinerende onderwaterlandschap trekt een grote verscheidenheid van zeeleven aan , van klein zeeleven zoals garnalen, krabben, anemoonvissen, spookfluitvisse en zeepaardjes. Grote scholen van tropische rifvissen, schoolwimpelvissen, maanvlinders, snappers, koraalduivels, horsmakrelen, baracuda’s, murenen, inktvissen en diverse soorten haaien en trekkervissen, stekelroggen, schildpadden, reusachtige duivelsroggen en de majestueuze walvishaaien. De helderheid van het water helderheid is uitstekend en het onderwater landschap varieert met elk Similan eiland.

Populaire Similan eilanden duikplaatsen

Elephant Head Rock is waarschijnlijk de beroemdste duikstek aan de westzijdes met een doolhof van tunnels en de reputatie voor spin-cycle waarbij de stromingen die in alle richtingen lopen. Andere populaire duikplaatsen zijn North Point, Deep Six, Boulder City, Sharkfin Reef, West of Eden, East of Eden, Anita’s Reef, Breakfast Bend en Christmas Point.

Sommige van de Similan-eilanden (nr. 1, 2 en 3) zijn het hele jaar door gesloten voor het publiek door een schildpad conservatie programma en behoud van de koraal riffen.

SIMILAN EILANDEN DUIKMAPPEN

Similan eilanden duikmap Anita'reef

Anita's Reef

Similan eilanden duikmap Boulder City

Boulder City

Similan eilanden duikmap Breakfast Bend

Breakfast Bend

Similan eilanden duikmap Christmas Point

Chrsitmas Point

Similan eilanden duikmap Deep Six

Deep Six

Similan eilanden duikmap Donald Duck Bay

Donald Duck Bay

Similan eilanden duikmap Elephant Head rock

Elephant Head rock

Similan eilanden duikmap Honeymoon Bay

Honeymoon Bay

Similan eilanden duikmap Rocky Point

Rocky Point

Similan eilanden duikmap West of Eden

West of Eden